Urob si sám
Hviezdičky Zdobený medovník
Zdobený medovník
Ako si pripraviť vianočný zdobený medovník?
Je to veľmi jednoduché, ale s jeho prípravou Vám musia pomôcť rodičia.
Čo budeme potrebovať?
Hladká múka |
|
325 gramov |
Práškový cukor |
125 gramov |
Palmarin |
25 gramov |
Med |
75 gramov |
Perníkové korenie |
1/2 balíčka |
Sóda bikarbóna |
1 kávová lyžička |
Žĺtka |
2 kusy |
Mlieko |
4 – 6 polievkových lyžíc |
Všetky tieto suroviny dáme do veľkej nádoby a vypracujeme hladké cesto,
ktoré zabalíme do celofánu a necháme 1 deň (24 hodín) stáť v chladničke.
Potom cesto vyberieme a na mierne pomúčenej doske vyvaľkáme na plát hrubý
asi 0,5 cm. Formičkami vykrajujeme medovníčky, ktoré pred pečením potierame
vodou a po upečení (teda ešte horúce) natrieme žĺtkom rozmiešaným s troškou
vody. Keď sú perníčky vychladené ozdobíme ich bielou polevou, ktorú si dáme
do mikroténového sáčka, kde si v rohu urobíme malilinký otvor.
Biela poleva:
Bielok |
|
1 kus |
Práškový cukor |
150 gramov |
Kyselina citrónová |
1/2 kávovej lyžičky rozmiešaná vo vode |
Práškový cukor 10-krát preosejeme a postupne pridávame do vyšľahaných bielkov.
Potom pridáme kyselinu citrónovú a ešte 5 minút šľaháme.
Prajeme dobrú chuť!
|