február 2005 apríl 2005
infovekacik - úvodník
internetový časopis pre deti
marec 2005
logo Infovek

Naučme sa Vyskúšajme sa Ideme do prírody Mestá Slovenska Zahrajme sa Zaspievajme si Omaľovanka Urob si sám Rozprávka / Príbeh / Básnička Naša tvorba Redakčná rada Archív


Ahoj, deti!

Tak čo, už ste sa posánkovali dosýta? Aj vy už viete stavať snehuliakov, ale i pravé eskimácke iglu?

narcisNaozaj, pani zima sa pochlapila a predstavila sa vo svojej plnej kráse i sile. Myslím si, že ani jedny sánky, lyže či korčule nemôžu nariekať, že sa poriadne nevyšantili.

mačiatkoAj vám sa už pred očami občas mihajú predstavy o jarnej trávičke, o prvých jarných kvietkoch, o futbalových zápasoch? Asi áno, lebo aj keď je zima krásna, predsa sa nám už žiada uvidieť aj inú farbu.

kuriatkaViete na čo sa tešia moje deti? Na jar u starej mamy. Už sa nevedia dočkať, kedy sa z vajíčok vykľujú žltučké zobáčiky a hlasným čivkaním pozdravia okolitý svet. Tešia sa aj na mäkučké guľky, ktoré odvážne stráži mama zajačica nielen pred zvedavými očkami detí, ale aj pred starkou, ktorá im nosí seno, mrkvičku i kapustné listy. káčatkáK jari patria aj malé kozliatka, ktoré hoci ledva stoja na tenučkých nôžkach, už sa pretláčajú, ktoré z nich je silnejšie.

Mnohí z vás asi nikdy zblízka nevideli zvieratká, ktoré moje deti mohli nielen vidieť, ale ich aj hladkať a kŕmiť. Tak si o nich aspoň niečo prečítajme v tomto čísle Infovekáčika. Prispieť však môžete aj vy svojimi obrázkami, básničkami a príbehmi o tom, ako to na jar vyzerá na dvore.

© Asociácia projektu Infovek, posledná zmena: 12.4.2009, KZVI