Je obdobie, kedy v našich sadoch dozrievajú zlatisté, ohnivé a šťavnaté plody jabloní. Skús si z nich urobiť sladký koláč. Predtým ako začneš, popros maminu alebo babku, aby Ti pomohli pri zapínaní a vypínaní rúry na pečenie!!! | |
Potrebujeme: | |
Postup:Umyjeme, očistíme a vydlabeme striedky z jabĺk. Na pomúčenej doske rozvaľkáme lístkové cesto. (4 milimetre hrubé) Rozvaľkané cesto rozrežeme na 12 väčších štvorcov. Do stredu každého štvorca dáme trošku strúhanky. Na strúhanku položíme očistené jabĺčko
| |
|
|
Zo škorice, práškového cukru a hrozienok si pripravíme plnku. Do vydlabanej striedky jabĺčka opatrne nasypeme plnku až po vrch. Štyri rohy štvorca postupne prekladáme cez jabĺčko. Do posledného rohu vtlačíme klinčekové korenie, aby sa nám jabĺčko neotvorilo.
| |
Jabĺčka preložíme na vymastený plech a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Dáme piecť do vyhratej rúry na 200 stupňov - popros mamičku alebo otecka, aby Ti pri tejto činnosti pomohli. Pečieme zhruba 25-30 minút.
Dobrú chuť! |
|
| |