december 2007 február 2008 obsah čísla
infovekacik - úvodník
internetový časopis pre deti
január 2008
logo Infovek

Vyskúšajme sa Mestá Slovenska Môj kamarát ... Omaľovanka Urob si sám Naša tvorba Napísali ste Redakčná rada Archív


socha zo snehuČaute, decká,

snehuliaktak ako? Už ste sa uspokojili s tým, že prázdniny majú nielen začiatok ale i koniec? Dúfam, že ste si aspoň trošku oddýchli, aj keď snehu sme si príliš neužili.

Predstavte si, že by ste bývali kdesi za polárnym kruhom, kde sa na leto tešia asi tak ako my na prvé snehové vločky. Už ste sa zamysleli nad tým, čo tam robia decká? Určite sa sánkujú a lyžujú a bobujú a korčuľujú a guľujú a ... No, tak tu väčšine z nás nápady končia. Ale zabudli sme ešte na jednu zábavku, ktorá fascinuje nielen deti, ale i tých starších.

Sú prázdniny a vy sa vyberiete do hotela, kde je všetko ligotavé a chladné. Spíte v ľadovej posteli zabalení do špeciálneho spacáka. Kúpete sa v špeciálnej ľadovej vani. korytnačkaSedíte za ľadovým stolom na ľadovej stoličke. Zo stropu svietia jagavé bielučké krištáľové lustre. snehuliakSamozrejme z ľadu. Pod nohami máte ligotavú krištáľovo čistú podlahu. Okolo hotela je nádherný park s mohutnými stromami, fontánami, lavičkami, preliezkami. Chodíte a obdivujete tie najúchvatnejšie sochy, hrady a zámky z celého sveta, postavičky z filmov. Dostali ste sa do ľadového kráľovstva Snehovej kráľovnej.

Neveríte? snehuliaciTakýto hotel každý rok postavia a zbúrajú kdesi v Kanade. Až raz budete veľkí a bohatí, možno sa tam vyberiete.

A dovtedy aspoň usilovne trénujte. Keď aj u nás napadne sneh a bude mrznúť až bude prašťať, môžete s kamarátmi postaviť svoj vlastný ľadový palác s najkrajším snehuliakom na svete.

A možno sa vám podarí vytvoriť po dlhom tréningu a štúdiu aj ten najkrajší ľadový zábavný park. Ktohovie?

vežastrašidlosnehuliak

© Asociácia projektu Infovek, posledná zmena: 12.4.2009, KZVI
Internetový časopis Infovekáčik je v roku 2008 financovaný
firmou AgemSoft a.s.
logo AgemSoft a.s.