december 2008 február 2009
infovekacik - úvodník
internetový časopis pre deti
január 2009
logo Infovek

Vyskúšajme sa Mestá Slovenska Zahrajme sa Omaľovanka Urob si sám Naša tvorba Napísali ste Redakčná rada Archív


Napísali ste

Moje vianočné prázdniny

Vianočné prázdniny
Cez prázdniny som sa korčuľoval a ešte som sa sánkoval. Keď som sa sánkoval, tak ma oco zavolal aby som išiel domov. A keď som prišiel domov hral som sa s mojou sestrou meno, mesto, zviera, vec. A potom sme išli spať.
Rasťo Čonka 2.r.

Vianočné prázdniny
Na Vianoce som sa sánkovala. So sestrou som sa hrala. Na Silvestra  sme púšťali petardy a ohňostroj. Pod stromček som dostala nohavice a hru. So spolužiačkami som bola koledovať. Pred Vianocami som pomáhala mame s upratovaním. S mamou som pomáhala ozdobiť vianočný stromček. S bratom sme pozerali rozprávky. Na Silvestra som pozerala Susedia. Počas prázdnin som tiež písala, čítala a počítala. S kamarátkami  som chodila von. Na Silvestra som pila šampanské. S bratmi som stavala snehuliaka. V obchode sme kúpili vianočné bombule.
Vanesa Čonková 3.r.

Vianoce
Moje Vianoce boli veľmi pekné, začali sa 24.12. ráno sme vstali asi o 9.00hod. oco a mama išli nakupovať a potom prišli domov. Mama navarila obed, najedli sme sa, potom sme ozdobovali stromček. Bol to ten najkrajší stromček, veľmi sa mi páčil, lebo sme ho ozdobovali len ja a oco. Večer keď už som sa nemohla dočkať kým sa celá rodina navečeria a budeme spolu si rozdávať darčeky. Ja som  začala  prvá rozdávať darčeky. Oco a mama mi kúpili zlaté náušnice. Dedo mi kúpil pyžamo, voňavku, sprchový gél a sprey a veľkú hru Človeče. A bolo nám celej rodine veľmi veselo, aj sme sa spolu nasmiali. Všetci spolu tiež sme pozerali rozprávky: Popolušku, Perinbabu a Mrázik aj devedečka. Mali sme veľmi pekné Vianoce. Celá rodina sme boli spolu a to je veľmi dobré. Boli to najkrajšie Vianoce.
Veronika Čonková 4.r.

Vianoce
Na Vianoce som pomáhala mame.
Na Vianoce som dostala tričko, papuče, jednu spoločenskú hru Človeče nezlob se. Od babky na Vianoce som dostala  tiene a lak. Cez Vianoce som pozerala rozprávky: Mrázik, Perinbaba, Tri oriešky pre Popolušku. Na Vianoce som chodila spievať vianočné koledy. Na Vianoce som púšťala petardy a ohňostroj. Na Vianoce som v noci pozerala Susedia. A ešte som pozerala Slovensko má talent, Múdry schybí. Na Silvestra som jedla chlebíčky a koláče. Na Silvestra som nebola von. Cez zimu som robila snehuliaka.
Laura Kroščenová 4.r.
© Asociácia projektu Infovek, posledná zmena: 12.4.2009
Internetový časopis Infovekáčik je v roku 2009 financovaný
firmou AgemSoft a.s.
logo AgemSoft a.s.