apríl 2006  jún 2006obsah čísla
infovekacik - úvodník
internetový časopis pre deti
máj 2006
logo Infovek

Naučme sa Vyskúšajme sa Mestá Slovenska Zahrajme sa Urob si sám Naša tvorba Redakčná rada Archív


Čaute, decká,

hokejjar tu máme v plnej sile, a predsa väčšina chalanov neodkladá hokejky do pivnice. Ba práve naopak, zdá sa, že hokejistov pribúda. V obchodoch sa predávajú dresy s menami našich najlepších hokejistov. Hokejky a puky sa tiež dlho na polici nezohrejú .

hokejAj napriek zelenej tráve, rozkvitnutým púpavám a voňajúcim orgovánom, tu zima zostáva. Aspoň v podobe nášho najúspešnejšieho zimného športu.

Keby sa niekto vybral na prieskum na naše sídliská, ihriská, ale aj zelené lúky, iste by sa potešil, koľko chalanov športuje. Aj keď si neobúvajú korčule, predsa s nadšením zvádzajú súboje o puk so súpermi zo susednej ulice alebo triedy. Hokejky sú ich najmilšie hračky. Večer sledujú zápasy našich, aj keď riskujú nejakú tú guľu na druhý deň v škole.

hokejOzaj, chalani, viete, že taký hokejista to nemá vôbec ľahké? Trénovať začína už od 5 - 6 rokov. Vstávanie na ranné tréningy nie je nič príjemné. Na štadión sa chodí aj v sobotu, treba veľa cvičiť, posilňovať, ale najmä robiť to isté nekonečne veľa ráz. Sledovať puk, spoluhráča aj protihráča, brankára aj čiary, to tiež nie je také jednoduché. Ono sa to pri telke ľahko kričí „Prihraj, čo si slepý ?!“. Ak si si to sám nikdy nevyskúšal, nemáš ani potuchy, aké je to ťažké.

hokejPri sledovaní hokejových zápasov ma vždy napadne, ako sme na ľade padali pri pokuse zabrzdiť, ako nás hodilo na ľad, keď sme sa chceli zdvihnúť jednu korčuľu z ľadu, ako sme sa zložili, keď sa nás spolužiak nečakane chytil, keď...

hokejProste, je toho veľa, čo musí taký hokejista vedieť. Nezabúdajme preto na naše pokusy a odmeňme tých našich potleskom nielen za gól, ale vždy, keď vidíme, že sa pokúsili o peknú akciu, aj keď im práve nevyšla.

P.S. A nedajte sa odradiť, keď budete dlho a tvrdo trénovať, možno o pár rokov budú chalani hrať hokej v drese s vaším menom. Preto : VYDRŽAŤ!!!

© Asociácia projektu Infovek, posledná zmena: 12.4.2009, KZVI
Internetový časopis Infovekáčik je v roku 2006 spolufinancovaný
Ministerstvom dopravy, pôšt a telekomunikácií SR.
logo MDPT SR