| Čo potrebujeme:- 3 tégliky kyslej smotany
- 200 gramov piškót
- 2 polievkové lyžice džemu (jahodový, ríbezľový...)
- vanilínový cukor
- 2 polievkové lyžice kakaa
- práškový cukor
- zavárané alebo čerstvé ovocie (mandarínky, banán)
- alobal a hlboká miska
|
Postup prípravy Tortovú formu vystelieme alobalom a na dno poukladáme piškóty. Zalejeme ich téglikom smotany, do ktorej sme vmiešali podľa chuti práškový cukor (asi 2 polievkové lyžice) a vanilkový cukor. Na smotanu uložíme mandarínky. |
|
Navrch poukladáme ďalšiu vrstvu piškót a zalejeme ju téglikom smotany, do ktorej sme vmiešali džem. Na túto vrstvu uložíme kolieska banánov. | |
Znovu poukladáme vrstvu piškót a zalejeme ich posledným téglikom smotany ochutenej kakaom s práškovým cukrom. Celú zmes uložíme na 12 hodín do chladničky. | |
Stuhnutú smotanovú tortu vyberieme z formy,
zbavíme alobalu, dáme na plytký veľký tanier, ozdobíme šľahačkou, kakaom alebo ovocím. | |