oktober 2007 december 2007 obsah čísla
infovekacik - úvodník
internetový časopis pre deti
november 2007
logo Infovek

Vyskúšajme sa Ideme do prírody Mestá Slovenska Môj kamarát ... Omaľovanka Urob si sám Naša tvorba Redakčná rada Archív


Môj kamarát...Tomi

Šaško Tomi sa v dnešný deň vybral navštíviť svojich kamarátov z rôznych kútov sveta. Jeho cestička hýri farebnými chodníčkami. Ukáž šaškovi cestu, ako navštíviť usmievavého Sancho Pedra, šibalskú Martinku alebo spanilú Ťi-ian.

Pod mapkou mestečka nájdeš šaška nerozhodne stáť pred bielymi chodníčkami. Kliknutím na biely chodníček zmeníš jeho farbu. Šaškovi tak povieš, ktorým chodníčkom sa má vydať na ceste za kamarátmi. Keď zafarbíš všetky chodníčky, klikni na šaška a šaško sa vydá na cestičku po farebných chodníčkoch.

Niekedy nájdeš aj kratšiu cestičku, ako si šaško myslel. Chodníčky, ktoré nepotrebuješ, nechaj biele, klikni na šaška a pozoruj, ako jazdí po mapke.

No pozor, niekedy dostane šaško náramne športovú náladu a chce sa povoziť po kope cestičiek. Vtedy zafrfle, ak mu prezradíš krátku cestičku.

Koľko cestičiek z Tvojho domu vedie za Tvojimi kamarátmi? Koľko ulíc musíš prejsť? Chodíš vždy najkratšou cestou alebo poznáš viacero tajných chodníčkov? Prajeme Ti dobrú zábavu s Tvojím novým kamarátom Tomim.


Ak nie je vidieť Imagine projekt, treba stiahnuť Imagine plugin
© Asociácia projektu Infovek, posledná zmena: 12.4.2009, KZVI
Internetový časopis Infovekáčik je v roku 2007 financovaný
firmou AgemSoft a.s.
logo AgemSoft a.s.