apríl 2007 jún 2007 obsah čísla
infovekacik - úvodník
internetový časopis pre deti
máj 2007
logo Infovek

Naučme sa Vyskúšajme sa Mestá Slovenska Zahrajme sa Môj kamarát ... Omaľovanka Urob si sám Naša tvorba Redakčná rada Archív


Mestá Slovenska

prečítaj si pešia zóna zahraj sa galéria

Prechádzka po Piešťanoch

Piešťanské kúpele patria medzi najväčšie na Slovensku. Využívajú termálne sírovovodíkovo - sadrovcovo - zemité pramene s teplotou až 68 stupňov Celzia. Pramene vystupujú na Kúpeľnom ostrove, kde sa na liečebné účely využíva aj liečivé bahno. Liečia sa tu reumatické a organické nervové choroby, stavy po úrazoch a ortopedických operáciách.

teplý prameň

zretie bahna

mŕtve rameno Váhu s bahnom

V Piešťanoch môžeme navštíviť Balneologické múzeum. Nachádza sa vkúpeľnej dvorane - Kursalóne. Nájdeme tu expozície balneohistórie, archeológie, minerálnych vôd, národopisu, L. Beethovena. Pri hoteli Magnólia je pamätná izba Ivana Krasku.

plaváreň v kúpeľnom dome

vnútorný bazén s teplou vodou

najstarší kúpeľný hotel

Zo stavebných pamiatok je zaujímavá zrúcanina kostola a kláštora johanitov, budovy starých - Neapolských kúpeľov. Nesmieme zabudnúť na kolonádový krytý most so sochou barlolamača. Neoddeliteľnou súčasťou je aj kúpeľný park na Kúpeľnom ostrove s početnými cudzokrajnými druhmi rastlín, termálnym jazierkom a termálne kúpalisko Eva.

kolonádový krytý most

Napoleonské kúpele
kúpeľný park
© Asociácia projektu Infovek, posledná zmena: 12.4.2009, KZVI
Internetový časopis Infovekáčik je v roku 2007 financovaný
firmou AgemSoft a.s.
logo AgemSoft a.s.