jún 2010 október 2010
infovekacik - úvodník
internetový časopis pre deti
september 2010
logo Infovek

Vyskúšajme sa Ideme do prírody Zahrajme sa Urob si sám Naša tvorba Napísali ste Redakčná rada Archív


Ideme do prírody

zaujímavosti pošta

Ahojte kamaráti.

Rada by som vám porozprávala niečo o oblečení v ríši zvierat. Áno, aj zvieratá majú svoju módu, svoj štýl „obliekania“. V prírode nájdeme naozaj pestrofarebné zvieracie odevy. Ale tak ako u ľudí, aj u zvierat má ich oblečenie svoj význam, neparádia sa len tak. Dôležitá je nielen farba, ale tiež tvar a to, z čoho je oblečenie vytvorené.

klobúkpsy

V prírode sa tiež stretneme s rozdielnou zimnou a letnou módou. Môžeme pozorovať lákavé oblečenie v čase párenia na prilákanie partnera. Aj keď v porovnaní s ľuďmi, v prírode bývajú samčekovia pestrejší ako samičky. Medzi ľuďmi sa viac parádia dievčatá a ženy :-).

antilopa bongo pelikány

Pri práci ľudia používajú špeciálne ochranné odevy, aby sa neporanili, nezašpinili. Ochranné oblečenie zvierat ich bráni pred nepriateľmi, pred tým, aby im niekto ublížil, zjedol ich...
Zvieratá tiež svoje oblečenie pravidelne čistia, umývajú. A samozrejme, keď zo svojho oblečenia vyrastú, zbavia sa ho, Hovoríme tomu zvliekanie.

Poďme sa teraz pozrieť na zvieraciu módnu prehliadku.

Kačka
Vaša Kačka

PS: Budem rada, ak mi napíšete alebo pošlete fotku, obrázok živočícha, ktorý je podľa vás najkrajší, najškaredší, alebo ktorý má najzvláštnejšie oblečenie.

© Asociácia projektu Infovek, posledná zmena: 17.10.2010